There was an error in this gadget

Friday, 22 April 2011

praktikum pertama ku..

Praktikel First Time...

First time ni memang agak gugup la, aku p sekolah dgn 2 org member aku, masing2 naik moto hadi n GG..dia org ni aliran perdana aku plk aliran Pendidikan Khas. pagi tu aku bangun pukul 5.30 pg..xpernah aku bgn time cm ni, kalo bgn pon time aku mengigau mimpi b_s_ _..hehehe..kite sambung cite..perjalanan agak lebih kurang 20 minit kot..bwk moto dlm kelajuan 120 km/j kot. kite org berkumpul kt umah hadi dalam pukul 6..then gerak. ok aku tunjuk kn gmbr member aku yg boleh dikatakn not bad la..boleh thn la..kalo bt jadi pakwe xmalu la..

poyo..haha
Ok in kwn aku yg pertama, aku pangil dia GG, tinggi dia 169 cm, berat dia 59 kg. dia ni style..time dia mengajar memang perform. budak-budak suke dgn dia ni, sbb dia cute kot. n utk makluman ko org, budak yg dia pegang tu name dia Farisi, bdk ni pernah hilang mase kt sekolah, ko tau dia ni g mane?..dia ni p masjid yg hampir 1 km dari sekolah n azan kt mimbar masjid, memang mase tu aku cuak gile mane xnye puas aku pusing satu sekolah then naik moto p cari, selamat ade mak cik tu ckp dia jumpe sorang budak lari kt tengah jalan smbil depa tgn n bt cm nk terbang, gile, ko org boleh bayang x cm ne aku rase kalo la jadi ape2 cikgu PK yg kena,selamat jumpe kalo xjumpe aku xtau nk bt cm ne. dan utk pengetahuna ko org  dia ni pelajar disleksia. hidup dlm dunia dia sendiri. 

Ok ni pulak member aku yg kedua, name dia hadi. ketinggian 179cm.. tinggi ni..berat badan 80 kg. kalo ko nk tau dia ni pon dh berbini. umur dia ni 24 thn, tp khwin dgn pempuan 29 thn..power kn..dia kate pempuan 29 thn bnyk pengalanan. dia ni pon cikgu PJ gak.


budak2 PK ni baru je lepas naik turun tangga, pengajaran hari tu.

bagi pengetahuan ko org..yg pakai baju biru tu adalah aku..kt sebelah aku tu adalah cikgu huda..dia ni bnyk cakap..tp dia ni ok..kurang mengumpat la org kate..jenis direct .budak kt sekeliling aku 2 ni tgh minum air yg aku bawak dari rumah, habis lesap air aku,  tp seronok tgk dia org minum..bg pihak awek aku, jgn cemburu ye..seyez abg dgn cikgu ni xde ape2.

cikgu cun
Ok ni pulak cikgu yg dh khwin tp still nampak mude..kalo aku tertarik dgn cikgu ni conferm cikgu laki kt sekolah pon minat, tp syg, dia dh jadi milik org..jgn risau, bnyk g yg cun kt luar sane. tujuan aku letak gmbr ni bkn nk cite psl cikgu ni, tp psl bdk2 tu..time ni dia org tgh tunggu mak bapak dia org ambik dia, ko org nk tau, ada anak Erma Fatimah wehhh...gua terkejut, anak awie wings pon ade bos, gua bkn nk cite bohong..SMKTM 2, sekolah ni memang bnyk anak2 artis n anak2 datok. aish, tgk gmbr cikgu ni cntik plk..untung suami dia..lupe nk ckp cikgu ni ade anak 2..

cikgu muda..hehe...
gmbr kt atas tu adalah gmbr member pempuan aku, dia org ni pon same praktikum kt sekolah SKTM 2. yg tengah tu nama dia Rihana, name artis kn..yg duduk belakang bdk kecik tu plk syakirah.. name artis kn,..n yg 
sebelah rihana tu adalah Jura..cute kn dia org ni..huhuhu..n yg budak kecik tu name dia Zaim, satu kelas dgn Farisi ( bdk lari g masjid). tp Zaim ni ok sket, just pelat je, dia ni pndi main bowling oiii.cm xcaye je..

kt sekolah ni bnyk yg aku belajar..n mcm2 pengalaman yg aku dapat, antaranya adalah bersabar. bukan senang nk mengajar oi..pening. kadang2 smpi malas nk mengajar.tp kite kena ikhlas dlm ape yg kite bt. insyAllah tuhan balas jase baik kite membantu murid2 ni.

letih lak tulis ni..nanti aku sambung blik..

1 comment: