There was an error in this gadget

Sunday, 24 April 2011

P. Dickson




23 haribulan 4, 2011. Aku telah pergi ke Port Dickson bersama 3 orang rakan aku iaitu Zaki, Nasrul, dan Aiman. Masing-masing boring mase tu, jd si aiman ni cadang kite g genting, tp nasrul xnk, n aku cadang kite g Port Dickson, jd semua setuju, sebab dekat je pon.



Kite org pergi pon xrancang, ckp mulut terus pergi dalam pukul 9 kot kite org bertolak. Mase tu semua kt umah aku, tgk cite Maharaja Lawak, sambil tunggu yg lain siap. Lepas siap kite org gerak same2 dari rumah aku dgn 2 motor.


Mase kt highway tu memang best, aku bwk moto nasrul mase tu, ade 3 biji motor lain tgh convoy, jd aku cocok belakang dia org, tetibe je dia org laju, aku pon ligan la..bermulalah aksi merempit yg bahaya.. pikir balik kalo terbabas memang nahas. Aku follow 3 biji motor tu sampai    R&R Seremban. Dia org pergi isi minyak, aku n kwn aku g lepak kt parking kereta berehat jp.


Mase convoy tu memang best la. Seronok. Sbb xtau hala tuju kemane. Pakai sesah je. Asal ade jalan, kite org masuk je. Dekat dalam 1 jam kemudian kite org sampai kt susur keluar Port Dickson. Tgk signboard ade 36 Km lagi utk smpi ke Port Dickson, pe lagi..kite org sesah la kasi laju. Tgh sesah tu tetibe tgk kawasan sekitar gelap je. Mase tu aku bawak motor pandang depan je wee.. xberani aku nk pandang kiri kanan, takut bnde lain lak yg melambai, risau tu je.. Then smpi kt hentian yg xsiap g, hentian ape pon aku xtau, lupe, kite org berhenti jp tgk kalau2 ade kedai, boleh mkn jp. Tetibe lak mulut si nasrul ni laser plk, “7 Perhentian” boleh dia ckp cite hantu tu, pe lagi, xjd singgah la.. jln terus..mase tgh jalan tu x de satu kereta pon..hanya 2 biji motor dan 4 org lelaki yg kesejukan serta perlukan belaian manja..hehehe mase tu memang takut la.



Lame x lame la dekat 30 minit gak kite org lalu jln xberlampu. Akhirnye smpi gak kt PD. Sempat lagi kite org tangkap gmbr kt pintu gerbang dia oii…seronok punye pasal.


Then kite org bwk rilek je, slow je…tgh bwk slow time tu lak ade mat rempit tgh setting nk race, ade show la tu…mcm nk ikut. Tp malas plk. Memang bnyk la..rase cm zaman sekolah plk..hahaha..kite org teruskan perjalanan hingga sampai ke Teluk Kemang. Then kite org rest kt situ, tgk laut. Ramai oiii..mcm2 jenis org dapat dilihat, yg cerah ade, gelap ade, separa open ade, yg x open ade, yg nk open habis pon ade…tp kami bt bodo je..bdn xbergerak, mate je bergerak…tgk suasana.. style kn..then p main air kjp, xtahan tgk air, jgn salah angap..air laut k.  memang tenang kepale otak aku…puas hati..




Nas      :           Tidur rapat2 jgn jarak2,
Kami   :           Kenape?
Nas      :           Takut ape2 nanti
Kami   :           Takut pe?
Nas      :           Jin

Memang xleh tahan la..tp dlm gelak2 tu still takut gak..betul gak ape si nasrul ckp tu. Then lepas p tandas, cepat2 cari tmpt tdo..aku siap berlari nk pilih tmpt tdo, xnk tdo tepi..takut kene sergah tetibe..tp silap pilih tmpt lak..aku tdo kt tepi tembok, bile toleh sebelah nampak jalan, langsung aku pandang kt muke Aiman sbb aiman tdo sebelah aku, sebelah Aiman, Nasrul, Zaki tdo hujung..zaki la paling berani..hahaha mase tu nk dekat pukul 4 pg.

Sedar je dh subuh. Memang lena tdo, tetibe ade pak cik dtg, nk azan kot..then tibe2 dia marah, sebab letak kepala atas sejadah.. masing2 terdiam, then pak cik tu pergi dlm nk azan. Kite org pon blah la, sbb bengang..terus solat kt R&R Seremban..then terus balik umah..smpi dlm pukul 7 kot..smpi je terus tdo..ngantuk gile..
Hari tu memang best..life..hehehe



1 comment:

  1. hahahahah... aku ada dgr jugak pasal korang punya trip yg giler2 nie.. hahahha... nak tergelak pun ada...

    ReplyDelete